16 Şubat 2014 Pazar

HAVUÇ TARATOR TARİFİ
MALZEMELER
2 Adet orta boy havuç
1 Su bardağı süzme yoğurt
1-2 Diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağ
tuz
HAZIRLANIŞ
Havuçları soyup rendenin iri kısmında rendeleyin
Yapışmaz tavaya yağ koyup üzerine rendelenmiş havuçları ekleyin,
Havuçlar yumuşancıya kadar karıştırarak pişirin ve biraz tuz ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakın
Yoğurdu bir kaba alın ve içine dövülmüş sarımsakları ekleyin,soğumuş olan havuçlarımızı da ekledikten sonra iyice karıştırın ve buz dolabında dinlendirin servis yapacağınız zaman tekrar karıştırın ve servis tabağına alıp süsleyin afiyet olsun.
Not:Dilerseniz bu karışıma iri kıyılmış cevizde ekleye bilirsiniz ben öyle yapıyorum daha lezzetli oluyor.
Not 2:Süsleme aşamasında mezemizin üzerine hafif zeytinyağ gezdire bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder