KADAYIFLI
MUHALLEBİ (4 KİŞİLİK)
KADAYIF
İÇİN MALZEMELER:
-125 GR.TEL KADAYIF,(HAZIR PAKETLERDE KIZARTILMIŞ
KADAYIFLAR VAR BUNLAR HEM DAHA PRATİK HEMDE HER MARKET DE BULUNUYOR)
-YARIM SU BARDAĞI PARÇA FINDIK(ARZUYA
GÖRE.CEVİZ,TUZSUZ YER FISTIĞI VEYA SADE DE YAPILA BİLİR)
-2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
-2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
HAZIRLANIŞI:
DERİN YAPIŞMAZ BİR TAVADA TEREYAĞINI ERİTİN VE
ŞEKERİ İLAVE EDİN ŞEKER ERİYİNCE(KISIK ATEŞTE) KADAYIFLARIDA
EKLEYİN KARIŞTIRARAK MALZEMELERİ BİR BİRİYLE ÖZDEŞLEŞTİRİN
VE ARDINDAN FINDIĞI EKLEYİP 2 DAKİKA DAHA KARIŞTIRIP SOĞUMAYA
BIRAKIN
MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER:
-YARIM SU BARDAĞI UN
-YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
-YARIM PAKET VANİLYA
-YARIM LİTRE SÜT
-YARIM PAKET KREM ŞANTİ
-2 PARÇA DÖVÜLMÜŞ DAMLA SAKIZI(VEYA 2 TANE DÖVÜLMÜŞ
DAMLA SAKIZI AROMALI SAKIZ)
HAZIRLANIŞI:
UN VE TOZ ŞEKERİ TENCEREYE KOYUN BU KARIŞIMA ÇIRPMA
TELİ İLE KARIŞTIRARAK SÜTÜ EKLEYİN,TENCEREYİ OCAĞIN ÜZERİNE
ALIN VE KISIK ATEŞTE DEVAMLI KARIŞTIN KAYNAR KAYNAMAZ VANİLYAYI VE
DAMLA SAKIZINI EKLEYİP 2 DAKİKA DAHA KARIŞTIRIP ALTINI KAPATIN VE
SOĞUMAYA BIRAKIN SOĞURKEN KABUK BAĞLAMAMASI İÇİN ARADA
KARIŞTIRIN İYİCE SOĞUYUNCA KREM ŞANTİYİDE EKLEYİP MİKSERLE
ÇIRPIN DAHA SONRA KARE BİR BORCAMA KADAYIFIN YARISINI EŞİT BİR
ŞEKİLDE SERPİŞTİRİP ÜZERİNE KAŞIK VEYA ELİNİZLE BASTIRARAK
DÜZLEYİN BU KADAYIFIN ÜZERİNE MUHALLEBİNİN TAMAMINI BOŞALTIN
VE KAŞIK VEYA SPATULA YARDIMI İLE DÜZELTİN GERİ KALAN KADAYIFIDA
ÜZERİNE SERPİŞTİRİP DÜZLEDİKTEN SONRA ÜZERİNİ STREÇLEYİN
KADAYIFLARIN FAZLA YUMUŞAMAMASI İÇİN STRECİN ÜZERİNE BİR
KAÇTANE DELİK AÇIN VE BU ŞEKİLDE BİR GECE BEKLETİN (BEKLETMEZSENİZ MUHALLEBİ DAHA KATILAŞMADIĞINDAN SERVİS YAPARKEN
KADAYIFLI MUHALLEBİNİZ DAĞILIR VE HOŞ BİR GÖRÜNTÜ OLMAZ) AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder